сите категории
EN
индустрија Вести

Дома>Вести>индустрија Вести

Пуштен во употреба проект за индустриски кластер за специјален градежен челик

Време: 2021-01-12 Посети: 83

На 12 декември, 55 дена порано од очекуваното беше пуштен во употреба големиот проект за трансформација на стара и нова кинетичка енергија во провинцијата Шандонг-проектот за индустриски кластер за специјален челик „специјален градежен челик“ Шихенг. Инвестицијата во проектот надминува 15 милијарди јуани, што ќе ја промовира трансформацијата на челичната индустрија во Шандонг во зелена и паметна.
Проектот опфаќа 8 главни производствени линии. Откако ќе биде официјално пуштена во употреба, ќе има годишен производствен капацитет од 4.65 милиони тони и дополнителен приход од продажба од 20 милијарди јуани, што ќе го направи еден од четирите најголеми кластери во челичната индустрија во провинцијата Шандонг. Во услови на севкупно намалување на капацитетот за производство на челик, Шандонг го прилагоди производствениот капацитет на Shiheng Special Steel од 2.55 милиони тони на 4.65 милиони тони, што е еквивалентно на создавање на друг „Shiheng Special Steel“.
https://www.hongwangstainless.com/products-show/color-stainless-ssteel-coil/
Ванг Чангшенг, заменик-главен технички инженер на Tai'an Shiheng Special Steel, рече: „(Оригинално) една палка може да се тркала само од една од овие линии. Овој пат една палка може да истегне 5 челични линии во исто време, а двете производни линии достигнаа (годишно производство) 400 10,000 тони, што е двојно повеќе од ефикасноста од оригиналната линија, а бројот на користени луѓе е сè уште ист. .“
 
ПВД облога во боја Лим од нерѓосувачки челик001
Со цел да се направи простор за нови проекти, компанијата сукцесивно затвори повеќе од 10 застарени производни линии и го намали производствениот капацитет за повеќе од 2 милиони тони. Показателите за заштита на животната средина на новиот проект се значително подобрени, а емисијата на прашина е намалена од 10 mg на кубен метар пропишани од државата на помалку од 5 mg. Со цел целосно искористување на отпадот, локалниот план за проект за копроизводство на челик и хемикалии. Во моментов, паркот има собрано повеќе од 20 големи и средни претпријатија во низводно хемикалии, фармацевтски производи и композитни материјали од специјален челик.

图片 1